Росія планує посилити ракетні удари по Україні восени - Генштаб

Для цього росіяни розробляють нову ракету Х-50
Головне
Росія планує посилити ракетні удари по Україні восени - Генштаб
Запуск ракет Фото: https://www.facebook.com/92OMBr/photos
13 Квітня 2023, 17:17
читать на русском

Росія планує почати серійне виробництво крилатих ракет Х-50, що може вказувати на можливість посилення ракетних ударів по Україні цієї осені.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заступника начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ Олексія Громова під час брифінгу.

"Слід зазначити, що за наявними даним в червні цього року РФ планує розпочати серійне виробництво стратегічних крилатих ракет повітряного базування типу Х-50, що дасть змогу Кремлю восени активізувати ракетні удари по території нашої країни", - розповів Громов.

За даними російських джерел, нова крилата ракета Х-50 зможе вражати цілі на дальності до 1,5 тисяч кілометрів.

Вона є дозвуковою, яка використовує систему наведення стратегічної ракети Х-101. На відміну від Х-101, Х-50 має менший за розмірами планер.

Ця ракета має довжину шість метрів і масу близько 1600 кілограмів, її крейсерська швидкість польоту - 700 кілометрів на годину (максимальна - 950). Носіями Х-50 є бомбардувальники Ту-22М3, а також стратегічні Ту-95МС та Ту-160.

Нагадаємо, радник глави ОП Михайло Подоляк заявив, що Україна стримуючи оборону у Бахмуті, продовжує готуватися до контрнаступу. Він може розпочатися за два місяці. За його словами, українським військовим для ефективних дій на фронті потрібні далекобійні ракети та запас 155-мм боєприпасів. Подоляк зазначив, що Бахмут залишається стратегічно важливим. Це дозволяє завершити підготовку до наступальних дій.

1