Росія проводить кадрові чистки в армії та спецслужбах: десяток командирів РФ втратили посади

Дісталося і винуватцям втрати крейсера "Москва", який потонув після влучання українських ракет
Росія проводить кадрові чистки в армії та спецслужбах: десяток командирів РФ втратили посади
Командири російської армії / Фото з відкритих джерел
22 Квітня 2022, 20:34
читать на русском

Згідно з даними української розвідки, свої посади втратили пів десятка російських командирів за провали в Україні. Російське військово-політичне не знаходить нічого кращого, ніж проводити чистку та влаштовувати репресії.

Про це заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький UAразом.

Так, кадрові чистки в російській армії та спецслужбах розпочались після першого етапу війни. Дісталося і винуватцям втрати крейсера "Москва".

Позбулися своїх посад командувач Чорноморського флоту, перший заступник, начальник штабу ЧФ. Зміщені з посад командувач 1-ї танкової армії, 6-ї армії загальновійськової і командувач 22-го армійського корпусу. Усі вони зняті з посад за те, що не виконали поставлене завдання, – розповів Скібіцький.

Зокрема, знято з посади та заарештовано командувача Чорноморського флоту адмірала Ігоря Осипова. Проводяться слідчі дії щодо начальника штабу-першого заступника командувача флоту віцеадмірала Сергія Пінчука.

Через великі втрати особового складу, озброєння та військової техніки звільнили:

  • командувача 6 армії, генерал-лейтенанта Владислава Єршова;
  • командувача танкової армії західного військового округу генерал-лейтенанта Сергія Киселя та одного із заступників командувача.
  • командувача 22 АК південного військового округу генерал-майора Аркадія Марзоєва.

Нагадаємо, за інформацією розвідки, російські окупанти розпочали відбір кадрів серед співробітників силових структур, прокуратур та судів, яких планують відправити до України для забезпечення роботи окупаційних адміністрацій.