Росія скасувала перекриття Чорного та Азовського морів - ДПСУ

Раніше РФ перекривала акваторію у зв'язку із проведенням масштабних навчань
Головне
Росія скасувала перекриття Чорного та Азовського морів - ДПСУ
Російський військовий корабель. Фото: facebook.com/groups/NavyRussia
11 Лютого 2022, 11:51
читать на русском

Російська Федерація відмовилася від блокади акваторії Чорного та Азовського морів, про яку заявляла раніше нібито у зв'язку із проведенням навчань.

Про це повідомив представник Державної прикордонної служби України у коментарі РБК-Україна.

Зазначається, що українська сторона отримала повідомлення від РФ про скасування блокади.

Нагадаємо, днями Росія розпочала навчання в Чорному і Азовському морях. Також проходять російсько-білоруські навчання "Союзна рішучість". 

Керівник Інституту стратегічних чорноморських досліджень Андрій Клименко опублікував карту навчань, у якій, за його словами, видно, що навчання схожі на щось на кшталт "морської блокади українських портів".

Зазначалося, що "Чорне море в північно-західній частині перекривається до кордону територіального моря України (12 миль, морський кордон), в Азовському - від узбережжя окупованого Криму до узбережжя Краснодарського краю".

МЗС України висловило протест через артилерійські та ракетні навчання Росії на Чорному та Азовському морях. На думку відомства, у плані навчань не передбачений прохід для суден в акваторію морів, що може викликати низку економічних проблем для України "на зразок морської блокади українських портів".

Читайте також

1