Росія почала масштабні військові маневри біля кордонів з Україною

В окупованому Криму проходять навчання морської піхоти
Головне
Росія почала масштабні військові маневри біля кордонів з Україною
Російська військова техніка Фото: https://www.facebook.com/mod.mil.rus/photos
9 Лютого 2022, 11:11
читать на русском

Збройні сили Росії розпочали масштабні військові навчання у Південному військовому окрузі та Білорусі та готуються до маневрів у Середземному та Чорному морях.

Як повідомляє BBC, навчання відбуваються поблизу кордонів України та на 15 військових полігонах у восьми російських регіонах, а також у невизнаних республіках Абхазії та Південної Осетії.

Зазначається, що навчання морської піхоти відбуваються в окупованому Росією Криму.

Зокрема, у Білорусі продовжуються масштабні навчання "Союзна рішучість-2022". Поки що вони перебувають у стадії дислокації військ, але 10 лютого розпочнеться активна фаза.

Крім того, з 20 січня відбувається серія великих навчань на всіх чотирьох флотах ВМФ Росії та Каспійської флотилії. Міноборони Росії повідомило, що в них беруть участь 140 кораблів та судів, а також понад 10 тисяч військових.

Найближчими днями розпочнуться нові, найбільші за останній час навчання на Середземному та Чорному морях. Достеменно відомо, що у Чорне море перекидають шість великих десантних кораблів із Північного та Балтійського флоту. У Середземному морі вже знаходяться два важкі ракетні крейсери проєкту 1164 "Атлант" - "Варяг" та "Маршал Устинов" - і до них може приєднатися третій - "Москва". Кожен із них озброєний 16 протикорабельними ракетами "Вулкан", - повідомляє видання.


Нагадаємо, редакція Парламент.ua отримала інсайдерське відео з Кримського мосту. На ньому видно, як в бік України рухаються величезні ешелони військової техніки.

Читайте також

1