Росія спалює газ, призначений для експорту в ЄС - Міненергетики

Західні санкції продовжують сковувати росіян
Росія спалює газ, призначений для експорту в ЄС - Міненергетики
Видобуток газу / Фото з відкритих джерел
4 Серпня 2022, 20:58
читать на русском

У Міненергетики заявили, що росія спалює газ, призначений для експорту в Європейський союз. Через санкції Заходу Росії вже ніде зберігати видобутий газ.

Про це написав міністр енергетики України Герман Галущенко у Facebook.

Поки країна-агресор скорочує поставки блакитного палива до європейських країн, штучно збільшує ціни на газ до історичних максимумів, її власні сховища переповнюються.

Ще місяць тому в одному інтерв'ю я прогнозував, що РФ тільки програє від скорочення поставок в Європу і буде змушена буквально спалювати свій газ в повітря. І ось фінські видання повідомляють, що вже тижнями полум'я вирує за російським кордоном, і його масштаби такі, що вогонь видно навіть з Фінляндії, - зазначив міністр.

За його словами, технологічний процес газовидобутку досить складний і "вентиль на свердловині так просто не перекриєш", а видобутий газ потрібно десь зберігати або транспортувати.

Відтак, західні санкції продовжують сковувати росіян. Галущенко наголосив, що замість того, щоб заробляти мільярди євро на поставках, росіяни змушені просто спалювати видобутий газ у повітря.

Шантажисти вже відчувають збитки, і часовий проміжок, коли вони ще можуть диктувати свої умови, стрімко скорочується. Саме тому Захід має утримувати санкційний режим і ще більше його посилювати, - підкреслив міністр енергетики.

Нагадаємо, що Кабінет міністрів України проситиме в уряду США надання "газового лендлізу" для стабільного проходження наступного опалювального сезону.