Росія та білорусь зостануться ні з чим: єврокомісія вирішила віддати 26 мільйонів на транскордон Україні та Молдові

У березні Єврокомісія призупинила співпрацю з росією та білоруссю
Головне
Росія та білорусь зостануться ні з чим: єврокомісія вирішила віддати 26 мільйонів на транскордон Україні та Молдові
Єврокомісія (фото: з відкритих джерел)
7 Червня 2022, 16:52
читать на русском

Єврокомісія запропонувала розподілити між Україною та Молдовою 26,2 млн євро, які спочатку призначалися на програми Interreg NEXT з росією та білоруссю на 2021-2027 роки.

Про це повідомили на сайті Єврокомісії.

Україна та Молдова є надійними партнерами ЄС, і ЄС твердо відданий довгостроковій співпраці з ними. Наближення людей, які живуть по обидва боки зовнішнього кордону ЄС, та посилення співпраці між регіонами ЄС та місцевими зацікавленими сторонами з українськими та молдовськими партнерами є конкретним кроком для сприяння миру та безпеці в регіоні, - сказала комісар з питань згуртованості та реформ Еліза Феррейра.

Таким чином це фінансування підтримає розвиток медичних послуг, зміцнить інституційну спроможність органів державної влади України та Молдови. Також допоможе розвивати освітні та дослідницькі проєкти або фінансуватиме схеми соціального залучення та програми професійного навчання біженців.

Ще в березні цього року Єврокомісія призупинила співпрацю з росією та білоруссю у програмах транскордонного співробітництва Європейського інструменту сусідства (ENI CBC) та в програмі Interreg для регіону Балтійського моря через вторгнення в Україну.

Як результат, чотири транскордонні програми Interreg за участю України та Молдови, Угорщини/Словаччини/Румунії/України, Польщі/України, Румунії/Молдови, Румунії/України – та дві транснаціональні програми – Дунайська транснаціональна програма та Interreg NEXT Чорноморський басейн - отримає 68% збільшення фінансування на 2022 рік, - додали в повідомленні.

Нагадаємо, 20 травня, Україна отримала новий транш макрофінансової допомоги в розмірі 600 млн євро від Європейського Союзу.

Читайте також

1