Росія відмовилася від консультацій з Австралії та Нідерландах по авіакатастрофі MH17

МЗС РФ поклало на Гаагу відповідальність за зрив переговорів
Росія відмовилася від консультацій з Австралії та Нідерландах по авіакатастрофі MH17
МИД РФ Фото: MIDRussia
15 Жовтня 2020, 14:03
читать на русском

Москва більше не бачить сенсу продовжувати розпочаті в 2018 році тристоронні консультації з Австралією і Нідерландами "по всьому комплексу питань, пов'язаних з обставинами аварії рейсу МН17".

Відомство поклало на Гаагу відповідальність за зрив переговорів. Про це повідомило російське МЗС.

Погоджуючись на ці консультації, російська сторона виходила, що вони "сприятимуть встановленню з опорою на факти справжніх причин авіакатастрофи". Всього пройшло три раунди переговорів.

❗Заявление МИД России о невозможности дальнейшего участия России в трехсторонних консультациях с Австралией и...

Gepostet von Russian Foreign Ministry - МИД России am Donnerstag, 15. Oktober 2020

У липні Нідерланди подали до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) міждержавну скаргу проти Росії у зв'язку з катастрофою в 2014 р пасажирського літака Боїнг-777 "Малайзійських авіаліній" (рейс МН17). Розцінюємо цей крок як черговий удар по російсько-нідерландським відносинам і демонстрацію Гаагою твердого наміру всупереч здоровому глузду продовжити хибний шлях одностороннього покладання відповідальності за те, що трапилося в небі над Донбасом на Росію, - зазначають у російському МЗС.

Міністерство заявляє, що, на їхню думку, Австралія і Нідерланди і не прагнули розібратися в тому, що насправді сталося влітку 2014 р а були націлені лише на те, щоб домогтися від Росії визнання провини і отримання компенсацій для родичів загиблих.

Читайте також

Нагадаємо, Boeing-777 рейсу МН17, який летів з Амстердама в Куала-Лумпур був збитий 17 липня 2014 року. Тоді загинули 298 осіб, з яких 196 були громадянами Нідерландів.

У липні 2020 року Європейський суд з прав людини зареєстрував позов Нідерландів проти РФ через збитий над Донбасом літак МН17, оскільки за даними уряду Нідерландів, він був збитий із зенітної ракетної системи "Бук", яка належала РФ.

Наприкінці вересня у Нідерландах поновили судовий процес у справі про збитий над Донбасом у 2014 році літак МН17.

1