Росія втрачає контроль над Чорним морем - британська розвідка

Росіянам важко здійснювати ефективний контроль на морі
Росія втрачає контроль над Чорним морем - британська розвідка
Чорноморський флот РФ / Фото: depo.ua
16 Серпня 2022, 13:01
читать на русском

Британська розвідка знайшла ознаки того, що РФ втрачає контроль над Чорним морем. Причиною цього стали знищення флагмана чорноморського флоту "Москва" та втрата острова Зміїний.

Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії у twitter.

Зазначається, що російські кораблі продовжують займати надзвичайно оборонну позицію, патрулюючи, як правило, лише води в межах видимості узбережжя Криму. Це контрастує з посиленою військово-морською активністю РФ в інших морях, яка характерна для цієї пори року.

За інформацією британської розвідки, чорноморський флот РФ продовжує використовувати крилаті ракети великої дальності для підтримки наземних наступальних дій. Проте росіянам важко здійснювати ефективний контроль на морі після втрати свого флагману "Москва", значної частини бойових літаків морської авіації та контроль над островом Зміїний.

Обмежена ефективність чорноморського флоту підриває загальну стратегію вторгнення Росії, частково через те, що десантна загроза Одесі наразі майже нейтралізована. Це означає, що Україна може перенаправити ресурси, щоб тиснути на російські сухопутні сили на інших напрямках фронту, - вважають британці.

Як відомо, у Чорному, Азовському та Середземному морях російські орки розмістили кораблі з ракетами.

Читайте також

1