Росіяни можуть втратити майно в Україні: Зеленський підписав закон

РНБО прийматиме рішення про примусове вилучення об’єктів в Україні
Головне
Росіяни можуть втратити майно в Україні: Зеленський підписав закон
Закон (Фото: ЗМІНА)
10 Березня 2022, 14:39
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський підписав закон про засади примусового вилучення в Україні об'єктів права власності російської федерації та її резидентів.

Про це повідомили на офіційному вебпорталі парламенту.

Метою зазначеного законопроєкту є визначення правових засад примусового вилучення з мотивів суспільної необхідності об'єктів права власності (включаючи випадки, за яких це настійно вимагається військовою необхідністю) російської федерації, як держави, яка почала повномасштабну війну проти України, та її резидентів, - йшлося у пояснювальній зписці.

Зазначили, що законопроєкт ініціювали представники всіх депутатських фракцій і груп, окрім ОПЗЖ. Своєю чергою Верховна Рада України ухвалила документ ще 3 березня.

Відомо, що РНБО прийматиме рішення про примусове вилучення об'єктів в Україні. Відповідне рішення буде введене в дію указом президента. Кабмін заздалегідь підготує проєкт рішення про примусове вилучення в Україні об'єктів права власності росіян.

Прийняття відповідного Закону сприятиме удосконаленню законодавчого врегулювання відносин у сфері захисту суверенітету і територіальної цілісності України, - додали в пояснювальній записці.

Нагадаємо, народні депутати України готуються ухвалити низку важливих законопроєктів, що стануть "сюрпризом" для росії.

1