Росіяни не надали жодних доказів перестрілки на кордоні, українці нічого не знайшли

Немає інформації, яка б підтвердила правдивість слів російських прикордонників
Росіяни не надали жодних доказів перестрілки на кордоні, українці нічого не знайшли
Прикордонники, Державна прикордонна служба України (фото: facebook.com/DPSUkraine)
4 Грудня 2020, 19:06
читать на русском

Російські прикордонники під час зустрічі на кордоні з українськими прикордонниками не змогли надати жодних доказів, які б підтверджували порушення на українсько-російському кордоні та стрілянину.

Про це повідомила пресслужба Державної прикордонної служби України.

Державна прикордонна служба України перевірила інформацію, що надійшла від Прикордонної служби ФСБ РФ, щодо можливого порушення на кордоні з Україною та вогнепального протистояння.

Російські прикордонники 4 грудня об 11:00 повідомили про стрілянину, яка відбулася у напрямку російського н.п. Порозо опівночі за московським часом у ніч з 3 на 4 грудня. До цього будь-якої інформації від суміжної сторони не надходило.

Українська сторона перевірила відповідну ділянку кордону України та не виявила жодних порушень чи ознак порушень на ділянці місцевості, яку вказувала суміжна сторона, а це в межах Сумської області.

Читайте також

Також немає інформації, яка б підтвердила правдивість повідомлення російських прикордонників.

У ДПСУ зазначили, що під час прикордонно-представницької зустрічі на лінії кордону російські прикордонники наполягали на раніше наданій інформації, проте не змогли надати жодних підтверджень факту порушення кордону групою осіб з України, зокрема слідів перетину кордону на місцевості. Російська сторона також не надала будь-якої інформації про особу, яка, за їх повідомленням, загинула, та зброю, яку порушник міг використовувати.

Нагадаємо, що за інформацією російських ЗМІ, на кордоні України та Росії з 3 на 4 грудня сталася перестрілка.

Зазначається, що у результаті інциденту один з порушників помер від отриманого поранення, а двоє інших зникли на території України. У порушників була зброя.

У Державній прикордонній службі України прокоментували ситуацію зі стріляниною на українсько-російському кордоні, де зазначили, що жодних пострілів зафіксовано не було.

1