Росіяни відступають на Херсонщині та бояться втратити Донецьку область - ISW

Контрнаступ у Херсонській області прогресує
Росіяни відступають на Херсонщині та бояться втратити Донецьку область - ISW
Війна в Україні, ЗСУ / Фото: t.me/V_Zelenskiy_official
19 Вересня 2022, 12:54
читать на русском

Російські війська, намагаються здійснити більш цілеспрямоване та контрольоване відведення в західній частині Херсонської області, щоб уникнути хаотичної втечі, яка характеризувала крах російських оборонних позицій на Харківщині.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Зазначається, що український контрнаступ у Херсонській області прогресує, і російські війська, намагаються уповільнити його та відступити на більш придатні для оборони позиції, а не зупинити його чи повернути назад.

Також ЗСУ, ймовірно, повернуть собі велику, якщо не всю, західну частину Херсонщини найближчими тижнями, якщо продовжуватимуть блокувати російські наземні лінії зв'язку та продовжуватимуть свій наступ, зазначають аналітики.

Експерти інституту вважають, що минулого тижня російське командування дало наказ "не відступати" всім підрозділам, дислокованим на Донбасі, вимагаючи утримувати свої позиції незалежно від розвитку ситуації.

Як інформують в ISW, такий наказ говорить про те, що рф не виключає швидкого контрнаступу українських військових у Донецькій області, а також не довірять бойовим можливостям своїх підрозділів на цьому напрямі.

Нагадаємо, що російські війська зіткнулися з великими втратами. Тому на фоні поразки у Харківській області, а також контрнаступу Збройних сил України на сході посилили приховану мобілізацію на території росії.

Читайте також

1