Росіяни застосували нову тактику для захоплення Сєвєродонецька, - ISW

Українська оборона Сєвєродонецька дорого обійшлася росіянам
Росіяни застосували нову тактику для захоплення Сєвєродонецька, - ISW
Російські військові, окупанти / Фото: REUTERS
29 Червня 2022, 20:05
читать на русском

Російські військові змінили тактику для захоплення Сєвєродонецька, але зазнали значних втрат у боях за невеликі територіальні завоювання. Російські угруповання, які воювали в Сєвєродонецьку, ймовірно, втратили особовий склад та техніку.

Про це повідомляє американський Інститут дослідження війни.

Зазначається, що українська оборона Сєвєродонецька дорого обійшлася росіянам, попри нову тактику Москви. Тепер російські війська потребують деякого часу для відновлення бойових можливостей, ніж штурмувати північний чи північно-східний Лисичанськ.

При цьому Збройні сили України, ймовірно, відходять, що може включати відхід з Лисичанська та Луганської області у найближчому часі та який, ймовірно, спрямований на передчасне завершення російського наступу.

Як пише Інститут, Київ може застосовувати такий підхід до того часу, поки окупанти не досягнуть кульмінації або українські сили не займуть більш захищені позиції вздовж більш прямішої лінії, засіяної укріпленими містами та селищами.

Окупантам, що залишились у Сєвєродонецьку, потрібно буде форсувати річку Сіверський Донець у Лисичанськ з Сєвєродонецька або навколишніх населених пунктів для подальшої участі в російському наступі. Через зруйновані мости для цього знадобиться деякий час.

Уточнюється, що місцеперебування та чисельність російських військ, що захопили Сєвєродонецьк, наразі залишаються неясними.

Нагадаємо, що у Сєвєродонецьку в Луганській області залишилося сім-вісім тисяч мирних жителів.

Читайте також