Роумінг для українських біженців: дію "Наче вдома" продовжили

У 70 країнах українці можуть користуватися послугами операторів без доплат
Роумінг для українських біженців: дію "Наче вдома" продовжили
Телефон, інтернет Фото: Pexels
5 Серпня 2022, 15:28
читать на русском

Послугу "Роумінг як вдома" для українських біженців у країнах Євросоюзу буде продовжено.

Про це повідомило Міністерство цифрової трансформації України.

Спільна заява мобільних операторів України та Євросоюзу продовжує діяти. Українці, які вимушено виїхали до країн ЄС, зможуть і надалі телефонувати рідним за цінами українських операторів. Попередньо домовленості були на три місяці. І вже з липня українцям довелося б переходити на європейські тарифи. Проте Єврокомісія закликала операторів ЄС продовжити підтримку українців, - йдеться у повідомленні.

За даними Мінцифри, наразі майже 70 європейських операторів надають українцям безоплатний роумінг. З української сторони заяву підтримують мобільні оператори "Київстар", "Vodafone Україна" та lifecell.

Раніше, у березні, оператори України та ЄС підписали спільну декларацію про скоординовані зусилля щодо забезпечення та стабілізації доступного або безоплатного роумінгу та міжнародних дзвінків між ЄС та Україною.

Нагадаємо, Vodafone, Київстар, lifecell разом із Мінцифри та іншими держструктурами запускають національний роумінг в Україні. Це означає, що якщо мережа недоступна, можна перемикнутися на мережу іншого оператора, зберігши свої тарифи.

1