Розмовляли дев'ять годин: про що домовилися радники "Нормандської четвірки"

Сторони погодилися, що потрібно розблокувати роботу ТКГ
Головне
Розмовляли дев'ять годин: про що домовилися радники "Нормандської четвірки"
Андрій Єрмак Фото: president.gov.ua
11 Лютого 2022, 08:29
читать на русском

У ніч проти 11 лютого у Берліні завершилися переговори на рівні політичних радників лідерів країн – учасниць Нормандського формату.

Як повідомили у пресслужбі українського президента, від України участь у перемовинах брав керівник Офісу президента України Андрій Єрмак.

Це була друга зустріч з початку поточного року. Перемовини представників Німеччини, Франції, України та Росії тривали понад дев'ять годин, - йдеться у повідомленні.

За повідомленням ОП, "усі сторони підтвердили свою готовність продовжувати перемовини в Нормандському форматі, а також погодилися з необхідністю розблокування роботи Тристоронньої контактної групи".

На брифінгу по завершенню зустрічі у Берліні голова Офісу президента України зазначив, що у підсумку другої зустрічі сторони не ухвалили жодного спільного документу.

Він повідомив, що робота триватиме, сторони підтвердили, що налаштовані продовжувати дискусію, та анонсував нову зустріч незабаром.

Єрмак зазначив, що під час зустрічі обговорювалося питання розблокування роботи гуманітарної підгрупи Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання на Донбасі.

Сьогодні ми маємо декілька успішних кейсів, коли приймались рішення і щодо режиму припинення вогню. Тому робота триває. Думаю, що все ж таки ми досягнемо такого бажаного і такого важливого для всіх результату, — сказав він.

Нагадаємо, вперше у 2022 році радники "Нормандської четвірки" зустрічалися 26 січня у Парижі. Тоді розмова тривала майже 8 годин.

Читайте також

1