Розумна колонка від Amazon порадила дитині небезпечний челендж

Компанії довелося оновити Alexa після небезпечної пропозиції
Розумна колонка від Amazon порадила дитині небезпечний челендж
Голосовий помічник Alexa Фото: Anete Lusina з Pexels
29 Грудня 2021, 13:37
читать на русском

Компанія Amazon оновила голосового помічника Alexa після того, як розумна колонка порадила 10-річній дівчинці запхнути пенні до розетки.

Як повідомляє BBC, про інцидент стало відомо із твіту матері дитини.

Жінка написала, що її донька вирішила виконати який-небудь цікавий челендж, що є популярним в Інтернеті, і попросила допомоги у розумної колонки. На що Alexa запропонувала дівчинці вставити до розетки зарядний пристрій не впритул, і запхнути пенні між розеткою та зарядним блоком, аби монета торкнулася частини вилки (так званий Outlet Challenge).

Мама дівчини Крістін Лівдал так описала інцидент у Твіттері:

Ми виконували деякі фізичні завдання, наприклад, лягти й перевернутися, тримаючи черевик на нозі, від вчителя фізкультури на YouTube раніше. Погана погода надворі. Вона просто хотіла ще один. Саме тоді помічник  запропонував взяти участь у конкурсі, який він знайшов у мережі. "Приєднайте зарядний пристрій приблизно наполовину в розетку, а потім доторкніться пенні до відкритих зубців", – сказав розумний динамік.

Крістін Лівдал пише, що як лише почула цю пораду, то одразу закричала до доньки, аби вона не робила такого.

Проте її донька відповіла, що і не збиралася виконувати цей челендж, оскільки знає про небезпеку контакту зі струмом.

У компанії Amazon відреагували на інцидент та заявили, що виправили помилку, як тільки дізналися про цей випадок.

Нагадаємо, небезпечний челендж "Outlet Challenge" почав поширюватися в TikTok та інших соціальних мережах близько року тому. Користувачі соцмережі пропонували "змусити розетку димитися та іскритися". Для цього підлітки вставляли зарядний пристрій таким чином, щоб контакти вилки були трохи відкритими, аби помістити туди монету. Зазначається, що таким чином розетка почне іскритися та диміти. Проте ті, хто брав участь у такому небезпечному челенджі, не попереджали, що через це може виникнути пожежа. Більш того, той, хто вставляє монету на оголену вилку, може отримати удар струмом, або навіть втратити палці, чи руку.

Читайте також

1