Лопата-челендж від Садового: львівські чиновники розчищатимуть сніг на вулицях

Львівські комунальники самотужки не справляються зі стихією
Лопата-челендж від Садового: львівські чиновники розчищатимуть сніг на вулицях
Чиновники Львова прибирають сніг (Фото: Zaxid.net)
8 Лютого 2021, 14:40
читать на русском

Мер Львова Андрій Садовий наказав сьогодні о 15 годині усім чиновникам міської ради вийти на прибирання вулиць від снігу і закликав долучитися до акції усіх містян.

Про це сам Садовий написав на своїй сторінці у Фейсбуці.

На думку мера Львова складна ситуація потребує нестандартних рішень, тому робочий день міських чиновників сьогодні продовжиться на вулиці з лопатами.

Закликаємо всіх небайдужих львів’ян сьогодні долучитись до загальноміського прибирання вулиць від снігу. Прогноз погоди на цей тиждень невтішний. Так виглядає, що снігопад не вщухатиме. Наші комунальні служби роблять все, що в їхніх силах. Але потрібна допомога.

Сьогодні о 15:00 всі працівники міської ради вийдуть на прибирання. Прохання до мешканців, ОСББ, керівних компаній та власників підприємств організуватись і розчистити сніг біля ваших територій та помешкань. Така кількість снігу не є звичною для нашої громади. Але об’єднавшись, можемо побороти негоду, - написав Садовий.

Додамо, що окремі посадовці Львівської міської ради від ранку чистять тротуар від снігу на вулиці Федорова в центрі Львова. Зокрема, з лопатами в руках вирішили почистити тротуари заступник міського голови з економічного розвитку Андрій Москаленко, директор департаменту "Адміністрація міського голови" Євген Бойко та в.о. начальника управління внутрішньої політики ЛМР Роман Яцикович.

Як відомо, це вже не перша подібна ініціатива Садового. Мера з лопатою можна було побачити під час прибирання снігу і в минулі роки.

Нагадаємо, під час потужних снігопадів наприкінці січня цього року президент України Володимир Зеленський провів нараду за участю прем’єр-міністра Дениса Шмигаля та низки урядовців щодо ліквідації надзвичайної ситуації в окремих областях країни, що виникла через вітер та снігопади. зеленський особисто проконтролював прибирання снігових заметів на Одещині та ремонт обірваних ліній електропередач.

Раніше, у січні 2019 року тоді ще простий актор Зеленський започаткував так званий всеукраїнський лопата-челендж і закликав українців самотужки розчистити Україну від снігу.

Тоді Зеленський сам узяв до рук лопату і відкидав сніг на камери телеканалів.