Руйнівний торнадо у США: жертвами стали понад 100 людей - відео

Цілі міста в Америці зруйновані стихією
Руйнівний торнадо у США: жертвами стали понад 100 людей - відео
Наслідки торнадо у США Фото: REUTERS/Cheney Orr
12 Грудня 2021, 22:02
читать на русском

Потужний торнадо пройшовся у кількох штатах Америки. Повідомляється про понад сотню загиблих.

За даними Reuters, десятки людей продовжують вважатися зниклими безвісти.

Президент Джо Байден оцінив торнадо як одні з найпотужніших історії країни та заявив, що уряд США зробить усе можливе, щоб допомогти центральним районам країни, які постраждали від торнадо. Він підписав декларацію про надзвичайні ситуації, яка дозволяє виділити федеральні ресурси для Кентуккі - найбільш постраждалого штату.

Губернатор Кентуккі Енді Бешер заявив, що груднева серія торнадо була найбільш руйнівною в історії штату. За його словами, близько 40 робітників було врятовано на свічковому заводі в Мейфілді, всередині якого було близько 110 людей, коли він перетворився на купу уламків.

У штаті Іллінойс шість робітників Amazon.com Inc загинули в суботу після того, як зірвався дах складу і на них впали бетонні стіни.

Повідомляється, що мешканці Кентуккі залишилися без електроенергії, газу та без даху над головою.

Влада заявила, що не має надії знайти вцілілих під завалами. Замість цього рятувальники, волонтери та мешканці розпочали тривалий процес розчищення уламків.

Нагадаємо, у жовтні ураган "Зета" перетнув Мексиканську затоку та обрушився на південне узбережжя американського штату Луїзіана. В результаті стихії загинула одна людина.

Читайте також