Сальвадор буде майнити біткоїни за допомогою енергії вулкану - відео

Країна побудувала майнінгову ферму біля підніжжя вулкана
Сальвадор буде майнити біткоїни за допомогою енергії вулкану - відео
Майнінг-ферма у Сальвадорі Фото: скріншот з відео https://twitter.com/nayibbukele
1 Жовтня 2021, 09:41
читать на русском

Президент Сальвадору Найіб Букеле оголосив про відкриття майнінгової ферми з видобутку біткоїнів біля підніжжя вулкану.

Про це він написав у Твіттері.

За його словами, державна компанія з геотермальної енергії країни почне використовувати для видобутку біткоїнів електроенергію, отриману від вулканів.

Я щойно доручив президенту @LaGeoSV (нашої державної геотермальної електроенергетичної компанії) розробити план, щоб використовувати потужності для видобутку біткоїнів з дуже дешевою, 100% чистою, 100% поновлюваною енергією, нуль викидів енергії з нашого вулкану, - написав Букеле.


Як відомо, видобуток біткоїнів шкодить екології, оскільки вимагає великої кількості електроенергії для живлення комп’ютерів, які генерують невидиму валюту.

Згідно з Кембриджським індексом споживання електроенергії, в усьому світі видобуток біткоїнів витрачає  близько 105 тераватних годин електроенергії на рік. Це більше, ніж вся електроенергія, що щорічно використовується на Філіппінах.

З геотермальною енергією, такою, як планується використовувати в Сальвадорі, гарячий вулкан нагріває воду під землею, створюючи потік потужної пари, яка може обертати турбіни та виробляти електрику.

Раніше, нагадаємо, влада Сальвадору ухвалила закон, яким визнала біткоїни платіжним засобом. Близько 70% населення країни не має доступу до традиційних фінансових послуг. Президент Букеле сподівається, що введення законної валюти біткоїна стимулюватиме інвестиції в країну та примножить статки її громадян.

Закон також вимагає від уряду надати "необхідне навчання та механізми" для сальвадорців для доступу до транзакцій, пов'язаних з біткоїнами.

Читайте також

1