Санкції проти другої найбагатшої людини на росії ввела Велика Британія

До санкційного списку потрапила дальня родичка путіна
Санкції проти другої найбагатшої людини на росії ввела Велика Британія
Велика Британія Фото: javier gonzalez Pexels
29 Червня 2022, 16:02
читать на русском

Велика Британія внесла до списку санкцій 13 російських бізнесменів і підприємств.

Про це йдеться у заяві на сайті британського уряду.

До списку потрапили президент "Норільського нікелю", друга найбагатша людина росії Володимир Потанін та власник "М-Відео" та "Ельдорадо" Саїд Гуцерієв - син великого російського бізнесмена Михайла Гуцерієва.

Крім них до списку санкцій потрапила президент відомої російської вугледобувної компанії "Група Колмар" Ганна Цивілєва, яку ЗМІ називають дальньою родичкою російського президента владіміра путіна. "Група Колмар" також внесена до списку. Під санкції потрапив і чоловік Цивілєвої – губернатор Кемеровської області Сергій Цивілєв.

Речник британського уряду сказав:

Поки путін продовжує свою огидну атаку на Україну, ми будемо використовувати санкції, щоб послабити російську військову машину. Сьогоднішні санкції показують, що нічого і нікого не виключають, включаючи найближче оточення путіна. Уряд Великобританії також накладає санкції на групу російських осіб і компаній за їхню участь у репресіях цивільного населення та підтримці режиму Асада в Сирії, викриваючи зловмисну ​​діяльність росії по всьому світу.

Нагадаємо, 16 червня Велика Британія розширила санкційний список – до нього внесли очільника російської православної церкви патріарха Кіріла через агресію проти України.

Читайте також

1