САП хоче, щоби нардеп Волинець пояснив, де взяв три мільйони на нову квартиру

Якщо Волинець не пояснить, звідки гроші, квартиру стягнуть на користь держави
28 Травня, 16:09 307

Спеціалізована антикорупційна прокуратура звернулась до Вищого антикорупційного суду з позовом про визнання необґрунтованим активом квартири вартістю понад 7 млн гривень, що належить народному депутату України, та стягнення її в дохід держави.

Про це йдеться на сторінці САП у Фейсбуці.

Прокурори САП за сприяння ДБР та з урахуванням повідомленої раніше у ЗМІ інформації зробили висновок, що народний депутат України 9 скликання у 2020 році придбав трикімнатну квартиру в місті Києві за відсутності відомостей про те, звідки у нього виявилося близько 3 млн гривень, яких не вистачало для такої купівлі зважаючи на розмір законних доходів депутата, - йдеться у повідомленні.

Якщо прокурор доведе в суді  таку різницю, то відповідач у змагальному процесі в порядку цивільного судочинства муситиме довести законність походження коштів, використаних для придбання квартири, інакше її може бути стягнуто в дохід держави.

За інформацією телеграм-каналу NABU Daily by Олег Новіков йдеться про члена фракції "Батьківщина" Михайла Волинця. У декларації за 2020 рік він не вказав джерело походження 3 млн грн, яких йому не вистачало на придбання квартири в Києві на Печерську загальною вартістю 7,6 млн грн. Ідеться про трикімнатну квартиру в житловому комплексі Бульвар фонтанів. Волинець журналістам повідомляв, що гроші йому дала жінка, з якою він проживає, але яку не декларує.

Нагадаємо, минулого тижня САП заявила до суду перший позов про цивільну конфіскацію необґрунтованого активу в сумі понад 1,2 млн гривень у народного депутата України від "ОПЗЖ" Іллі Киви.  Держава хоче стягнути з Киви 1,2 мільйона за жомову яму.

Читайте також

Довідка: 28 листопада 2019 року набрав чинності Закон України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо конфіскації незаконних активів осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, і покарання за набуття таких активів" (№ 263-IX).