Савіку Шустеру нібито заборонили в'їзд до України на три роки - ЗМІ

Шустер внесений до так званого "червоного списку"
Савіку Шустеру нібито заборонили в'їзд до України на три роки - ЗМІ
4 Серпня 2022, 15:49
читать на русском

Журналісту та телеведучому Савіку Шустеру заборонили в'їзд в Україну на три роки.

Про це повідомляє підсанкційне видання "Страна.UA" з посиланням на джерела у правоохоронних органах, зазначивши, що Савік Шустер внесений до так званого "червоного списку".

Якщо Савік з'явиться на кордоні, його не впустять в Україну на підставі режиму воєнного стану та наявності телеведучого громадянства іншої країни (Італії).

Тобто по ньому встановлено "маячок" повідомлення, за яким співробітник прикордонної служби повинен буде зупинити Шустера на кордоні і не впустити його в Україну, на підставі режиму воєнного стану та наявності у Шустера громадянства іншої країни. Простіше кажучи, по ньому дали установку не впускати у країну як іноземця - без пояснення причин, - розповіло джерело.

Раніше сам Шустер розповів, що є громадянином Італії. Наразі він перебуває не в Україні.

Своєю чергою спікер Держприкордонслужби Андрій Демченко на запитання "Страна.UA", чи правдивою є інформація про заборону на в'їзд в Україну Савіку Шустеру, відповів так: "Ми не розголошуємо інформацію про третіх осіб".

Водночас директор студії Савіка Шустера Павло Єлізаров стверджує, що інформація про заборону на в'їзд є фейком.

"Українська правда" також підтвердила інформацію про те, що це фейк. Джерело УП у правоохоронних органах повідомило, що стосовно Шустера немає якихось застережень від органів, що уповноважені державою видавати заборони на в’їзд.

Читайте також

1