СБУ оголосила у розшук гендиректора заводу на окупованій Луганщині

Протягом 6 років підприємство через фірми-прокладки поставляє свою продукцію до РФ та низки європейських країн, а рух коштів відбувається через так званий держбанк "ЛНР"
СБУ оголосила у розшук гендиректора заводу на окупованій Луганщині
СБУ

Правоохоронці повідомили про підозру гендиректору промислового підприємства з Луганщини у масштабній сплаті "податків" на користь окупаційної адміністрації та незаконних збройних формувань. Його оголосили у розшук.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

За даними слідства, після російської збройної агресії у 2014 році державне підприємство, яке спеціалізується на виготовленні промислових комплектуючих, захопили та "націоналізували" бойовики. У 2015 році завод поновив виробничу діяльність і був зареєстрований у фейкових податкових органах терористів.

Встановлено, що протягом 6 років підприємство через фірми-прокладки поставляє свою продукцію до РФ та низки європейських країн, а рух коштів відбувається через так званий держбанк "ЛНР".

Читайте також

СБУ розпочало провадження за статтею про “фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України”.

"На майно фігуранта, яке знаходиться на контрольованій урядом території, накладено арешт", - поінформували у відомстві.

Раніше СБУ блокувала схему незаконного постачання продуктів бойовикам "ДНР" на 8,5 мільйонів гривень.