СБУ провела обшуки у засновників "Партії Шарія" - фото

У фігурантів справи вилучили комп’ютери, мобільні та банківські карти
Головне
СБУ провела обшуки у засновників "Партії Шарія" - фото
Обшуки в офісах партії Шарія Фото: СБУ
8 Червня 2021, 15:52
читать на русском

Співробітники Служби безпеки України провели обшуки у засновників громадської організації "Партія Шарія".

Як повідомляє СБУ, вони підозрюються у причетності до розповсюдження у столичному регіоні агітаційних матеріалів, спрямованих на зміни меж території або державного кордону України і на порушення порядку, встановленого Конституцією України.

Обшуки проводились за адресами фактичного проживання двох фігурантів справи: у столиці та у Бучанському районі на Київщині.

Під час проведення процесуальних дій правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку, мобільні термінали, які використовувались у протиправній діяльності, печатку "Партії Шарія" та банківські карти.

Крім того, проведено обшуки у типографії, розташованій у Вінниці, де представники громадської організації друкували продукцію антиконституційного характеру.

У межах кримінального провадження за ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) та ч. 3 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України тривають слідчі дії під процесуальним керівництвом Київської міської прокуратури.

Читайте також


Контекст. Служба безпеки України оголосила про підозру у вчиненні злочину сепаратисту, блогеру Анатолію Шарію. На переконання слідчих, він здійснював протиправну діяльність на шкоду національній безпеці України в інформаційній сфері. Є підстави вважати, що Анатолій Шарій діяв на замовлення іноземних структур.

Тим часом Шарій прокоментував повідомлення СБУ про оголошення йому підозри у державній зраді. Він, не стримуючись у порівняннях, послав українську владу та СБУ, а президента Зеленського (досьє Володимира Зеленського) назвав недорозвинутим.

Також Шарій наголосив, що продовжуватиме свою пропагандистську діяльність з Європи і до України повертатися не збирається, що вважає Україну колонією і недодержавою.

2 березня 2021 року Печерський районний суд Києва дав дозвіл на затримання підозрюваного у державній зраді сепаратиста і блогера Анатолія Шарія. 

10 травня Литва анулювала підозрюваному в держзраді в Україні Анатолію Шарію усі документи та оголосила його персоною нон ґрата.

1