СБУ спіймала командира бойовиків "ЛНР", який воював проти сил АТО

Чоловік приїхав у Київ з підробленими документами
СБУ спіймала командира бойовиків "ЛНР", який воював проти сил АТО
Командир одного із підрозділів бойовиків “ЛНР” (фото: пресслужба СБУ)
29 Жовтня 2020, 16:54
читать на русском

Служба безпеки України спіймала у Києві чоловіка, який входив до лав незаконних збройних формувань терористичної організації "ЛНР", а також брав участь у бойових діях проти сил АТО.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Як зазначає слідство, підозрюваний є уродженцем міста Стаханов Луганської області. У 2014 році він приєднався до так званої "народної міліції ЛНР". Згодом став заступником командира в одному із підрозділів бойовиків. У чоловіка вища інженерна освіта. На окупованій території займався, в основному, забезпеченням ремонту бронетанкової та військової автомобільної техніки.

Читайте також

Чоловік прибув у Київ з фальшивими документами, де орендував помешкання та влаштувався на роботу в сфері надання телекомунікаційних послуг.

Правоохоронці у помешканні злочинця виявили банківські карти, мобільні телефони і комп'ютерну техніку із доказами його причетності до незаконних збройних формувань.

Чоловіку повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України і судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

СБУ перевіряє, чи використовував бойовик бази даних клієнтів оператора телекомунікаційних послуг.

Читайте також

Нагадаємо, що контррозвідники Служби безпеки України викрила факти примусового схилення мешканців тимчасово непідконтрольної українській владі території Луганської області до участі у протиправній діяльності терористичних угруповань так званої "ЛНР".

Раніше повідомлялось, що у Северодонецьку затримали бойовика "ЛНР", який штурмував управління СБУ на Луганщині, який приєднався до російсько-окупаційних сил у 2014 році. Він брав участь у штурмі управління СБУ в Луганській області, а також у захопленні адміністративних будівель у Сєвєродонецьку у складі банди Дрьомова.

1