СБУ викрила "донських козаків", які воювали проти України на сході (фото)

Встановлено особи 13 ватажків бандформування
СБУ викрила "донських козаків", які воювали проти України на сході (фото)
Фото: СБУ
20 Січня 2022, 21:49
читать на русском

СБУ викрила членів "Луганського округу донських козаків", які брали участь у бойових діях проти сил АТО.

Про це повідомили в СБУ.

Зокрема встановлено особи 13 ватажків і активних учасників так званого "Луганського округу донських козаків", які воювали проти сил АТО у складі проросійських незаконних збройних формувань. Раніше вони входили до складу однойменної громадської організації, яку зареєстрували до 2014 року. Згодом за матеріалами СБУ суд ухвалив рішення про її заборону і примусовий розпуск.

Зловмисники брали активну участь у бойових діях проти сил антитерористичної операції у районах Луганська та Дебальцевого.

Крім того, вони супроводжували так звані "гуманітарні" вантажі з РФ для бойовиків, а також патрулювали населенні пункти на тимчасово непідконтрольній українській владі території регіону.

Задокументовано факти залучення озброєних учасників ворожого угруповання до охорони незаконних блокпостів в ОРДЛО. Там вони, серед іншого, зупиняли громадський транспорт і автомобілі місцевих жителів та здійснювали протиправні обшуки.

Наразі ватажки козачого формування переховуються від правосуддя на тимчасово непідконтрольній українській владі території Луганщини.

Після затримання зловмисників їх буде притягнуто до кримінальної відповідальності.

У межах кримінальних проваджень, розпочатих слідчими СБУ за ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) та ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації) Кримінального кодексу України, тривають заходи для встановлення і притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до злочинів проти державної безпеки нашої країни.

Нагадаємо, днями трьох бойовиків незаконних збройних формувань так званих "Л/ДНР" заочно засуджено до 9, 10 та 11 років позбавлення волі за матеріалами контррозвідки Служби безпеки України.

Читайте також

1