Катував українських військових: помічнику російського диверсанта Безлера дали 11 років тюрми

Злочинець не лише катував українських військових, а й знімав "допити" на відео
Катував українських військових: помічнику російського диверсанта Безлера дали 11 років тюрми
Фото: СБУ
15 Грудня 2021, 21:11
читать на русском

За матеріалами СБУ до 11 років ув’язнення засуджено учасника незаконних збройних формувань так званих "Л/ДНР" Безлера.

Про це повідомила СБУ.

Зловмисник причетний до катувань військовослужбовців сил антитерористичної операції та місцевих жителів тимчасово окупованих територій Донеччини. Він входив до складу угруповання, яке очолював диверсант військової розвідки РФ Безлер.

За завданням свого ватажка він здійснював відеозйомку "допитів" українських військових. Потім монтував і викладав вибиті "зізнання" в інтернет, у тому числі на сайтах бойовиків.

Крім того, сфабриковані відеоматеріали використовували представники російських спецслужб для проведення інформаційних диверсій проти України.

У ході спецоперації у червні 2020 року контррозвідники СБУ затримали зловмисника в Маріуполі.

Затриманим виявися місцевий житель, який у 2014 році добровільно приєднався до "групи Безлера". Там його призначили "помічником" з питань пропаганди та інформаційних операцій.

Зловмисник брав участь у фізичних знущаннях із заручників бойовиків. Потерпілих незаконно утримували у приміщенні колишнього Горлівського підрозділу міліції.

Наразі суд визнав зловмисника винним за участь у терористичній групі чи терористичній організації та порушення законів та звичаїв війни.

Нагадаємо, 9 листопада у Києві силовики затримали колишнього бойовика "ДНР" Дениса Куликовського на прізвище "Палич", який керував в'язницею "Ізоляція" у Донецькій області, де катували полонених українців.

Читайте також

1