СБУ викрила торгівців зброєю з проросійської організації

Організатори міжрегіонального угрупованн збували зброю та боєприпаси
СБУ викрила торгівців зброєю з проросійської організації
Фото: СБУ
20 Жовтня 2020, 21:19
читать на русском

Напередодні місцевих виборів Служба безпеки України викрила у Кривому Розі організаторів міжрегіонального угруповання, яке збувало зброю та боєприпаси.

Про це йдеться у повідомленні Служби безпеки у Facebook.

СБУ встановила, що фігуранти міжрегіонального угруповання також входили до одного з громадських об'єднань, яке курується з Росії.
У організаторів групи виявлено документи, які підтверджують їх участь у діяльності так званого "Собрания коренных народов земли русской "Вече Руси". Воно пропагує сепаратистські ідеї на шкоду територіальної цілісності України. Зловмисники приводили у бойовий стан стартові пістолети, які отримували оптовими партіями від своїх спільників з різних регіонів країни, у тому числі з Харкова, - зазначають у СБУ.

Фото: СБУ

Під час обшуків правоохоронці вилучили 50 одиниць зброї, велику кількість бойових набоїв і запасних частин до зброї, гранати, глушники, обладнання і чорнові записи.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження.
Нагадаємо, 17 жовтня у Луганській області Служба безпеки України виявила два схрони з військовими засобами ураження на дні змілілих водоймищ.

За даними правоохоронців, обидві схованки було закладено у 2014-2015 роках. Правопорушники сховали їх під водою, однак, через посуху, схрони опинилися біля поверхні ґрунту.

1