СБУ затримала агента російської воєнної розвідки у Харкові

Він хотів отримати доступу до закритих відомостей
СБУ затримала агента російської воєнної розвідки у Харкові
СБУ затримали російського розвідника (фото: СБУ)
22 Лютого 2021, 12:27
читать на русском

Контррозвідка Служби безпеки України у Харкові затримала агента російської воєнної розвідки, який прагнув отримати для країни-агресора технічну документацію з розробки українського танку Т-84БМ "ОПЛОТ".

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Зрадника затримано "на гарячому" під час одержання ним "повного комплекту технічної документації", яка має гриф обмеження доступу, - йдеться у повідомленні.

На завдання від російських кураторів та отримання доступу до закритих відомостей, ворожий агент намагався залучити співробітника харківського державного підприємства "ХКБМ ім. Морозова", яке розробляло танк.

Читайте також

Під контролем оперативників СБУ, харків’янин отримав від працівника зразки технічних матеріалів та відпрацьованими каналами передав фотокопії представнику російської спецслужби.

Наразі зловмиснику повідомлено про підозру в державній зраді Кримінального кодексу України, та вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.

Нагадаємо, що 9 лютого контррозвідники Служби безпеки України викрили та затримали агента ФСБ РФ, який збирав секретні відомості, що становлять державну таємницю в оборонній сфері.

1