СБУ затримала агента воєнної розвідки РФ на Житомирщині

Йому повідомлено про підозру у державній зраді
СБУ затримала агента воєнної розвідки РФ на Житомирщині
СБУ, Служба безпеки України / Фото: facebook.com/SecurSerUkraine

У Житомирській області СБУ затримала агента воєнної розвідки РФ, який інформував орків про розташування військових об’єктів ЗСУ та підприємства-виробника оборонної продукції на території регіону. Також він планував вступити до "розстрільних груп" окупантів.

Про це повідомили в СБУ в Telegram.

Зловмисник надавав своєму російському куратору карти з прив‘язкою до місцевості щодо розташування військових об’єктів ЗСУ та підприємства-виробника оборонної продукції на території регіону. Отриману інформацію агресори планували використати для проведення масованих ракетних ударів по стратегічно важливій інфраструктурі. Встановлено, що зрадником є мешканець Коростеня, який раніше працював на одному зі стратегічно важливих заводів, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що "куратор" від ГРУ провів зі своїм агентом детальний інструктаж щодо збору і конспіративних каналів передачі розвідінформації.

Слідчі СБУ повідомили зловмиснику про підозру у державній зраді. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Нагалаємо, СБУ повідомила про підозру "судді ДНР", який засудив до смертної кари двох громадян Великої Британії та одного громадянина Королівства Марокко, які захищали Україну в лавах ЗСУ.

Читайте також

1