СБУ затримала бойовика "ДНР": хотів таємно відвідати родичів в Україні

Чоловік вирішив співпрацювати зі слідством та розповів про військове забезпечення
СБУ затримала бойовика "ДНР": хотів таємно відвідати родичів в Україні
СБУ Фото: ssu.gov.ua
21 Квітня 2021, 18:47
читать на русском

Контррозвідка Служби безпеки України викрила учасника незаконних збройних формувань "ДНР". Він надає важливі свідчення про російську збройну агресію в Україні

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Контррозвідники у районі операції Об’єднаних сил викрили учасника танкового батальйону терористичної організації "ДНР". Він планував таємно відвідати родичів на підконтрольній українській владі території.

Оперативники з'ясували, що у незаконних збройних формуваннях мешканець Лиману працював у службі забезпечення танкового батальйону в окупованому селищі Мічурине. Його особу встановлено під час спроби в'їзду до України з території РФ.

Наразі учасник НЗФ співпрацює зі слідством. Він надав важливі свідчення про конкретні обставини російської збройної агресії та військового забезпечення РФ бойовиків "ДНР", - йдеться у повідомленні.

Чоловік розповів СБУ про участь кадрових російських військових у координації дій найманців, постачанні танків й іншої військової техніки з РФ. Також він здав власні паспорти "ДНР" та РФ.

Слідчі повідомили бойовику про підозру за ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України. Матеріали готуються до передачі в суд.

Нагадаємо, що Служба безпеки України знайшла у Луганській області прихований арсенал зі зброєю і боєприпасами розвідно-диверсійної групи незаконних збройних формувань, члени якої перебувають у розшуку.

Читайте також