СБУ затримала "лобіста" шоу-бізнесу, який хотів підкупити депутатів Верховної Ради

Чоловік пропонував 100 тисяч доларів за внесення правки до законопроєкту
СБУ затримала "лобіста" шоу-бізнесу, який хотів підкупити депутатів Верховної Ради
Фото: ssu.gov.ua
29 Жовтня 2021, 21:53
читать на русском

СБУ затримала українця на спробі підкупу депутата Верховної Ради. За внесення "потрібної" правки та відтермінування законопроєкту, зловмисники обіцяли народному обранцю 100 тис. доларів щороку.

Про це повідомила пресслужба Служба безпеки України.

За попередньою інформацією, чоловік, що пропонував хабар - керівник організації, яка опікується авторськими правами музичних виконавців на території України. Фактично, ця організація збирає гроші з усіх закладів, де грає музика.

Передбачалося, що організація передає більшу частину коштів виконавцям – оскільки вони мають авторські права на музику. Втім, користуючись монопольним становищем на ринку, зловмисник створив декілька "компаній-прокладок". Кошти проходили через них і виконавці отримували відсоток не від першої суми, а від «фінальної компанії-прокладки», що зменшувало прибуток музикантів у декілька разів.

Оскільки у Верховній раді зареєстрували законопроєкт №5572 "Про ефективне управління майновими правами правовласників у сфері авторського права і (або) суміжних прав", який фактично ліквідовує вказану організацію, її керівник пішов на підкуп народних депутатів.

Він запропонував одному з ініціаторів даного законопроєкту 100 тис. доларів щорічно. Усе це - за внесення необхідних правок до законопроєкту, а також можливого його відтермінування до голосування на невизначений термін.

100 тис. доларів для "першого внеску" зловмисник вирішив виділити з підконтрольних "фірм-прокладок". Сьогодні, під час спроби підкупу народного депутата України через його помічника, зловмисника було затримано, - йдеться у повідомленні.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру.

Нагадаємо, що службовці Державного бюро розслідувань "кришували" недоброчесний бізнес. Вони отримали хабар від бізнесмена та хотіли підкупити працівника прокуратури, щоб "розв'язати потрібне питання".

Читайте також

1