Секретар РНБО відкрив таємницю про рішення ситуації на Донбасі

Він зазначив, що ситуація може погіршитись у будь-який момент
Важливо
Секретар РНБО відкрив таємницю про рішення ситуації на Донбасі
ООС, Донбас
28 Листопада 2020, 09:33
читать на русском

Секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов заявив, що РНБО вже почала готувати нове рішення щодо ситуації на сході України.

Про це він заявив в інтерв'ю журналу "Фокус".

"Це рішення президента. 7 грудня 2019 року відбулося засідання РНБО, на якому були ухвалені п'ять варіантів розвитку ситуації на Донбасі. Відкрию невелику таємницю: готується рішення РНБО щодо ситуації в Донецькій і Луганській областях", - заявив Данілов, коли коментував те, що "9 грудня закінчується термін дії плану А - вирішення конфлікту на Донбасі політико-дипломатичним шляхом".

Читайте також

Секретар РНБО додав, що не знає, яким воно буде: закритим чи відкритим.

Щодо того, яким бачиться подальший розвиток ситуації на фронті, Данілов не виключив, що "ситуація може погіршитися в будь-який момент". "І це залежить не від тих людей, які перебувають в окупованих Донецьку або Луганську, а тільки від Кремля. Але ЗСУ готові відповісти на будь-які виклики", - додав секретар РНБО.

Нагадаємо, раніше заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко заявив, що президент України Володимир Зеленський має бачення того, яким чином досягти миру на Донбасі, і Україна до цього йде.