Семенченка підозрюють в обстрілах телеканалу "112 Україна"

Підозру оголосили ще двом його спільникам
Головне
Семенченка підозрюють в обстрілах телеканалу "112 Україна"
Семен Семенченко (фото: УНІАН)
14 Травня 2021, 17:12
читать на русском

Колишньому народному депутату Семену Семенченку оголосили підозру в обстрілах офісу телеканалу "112 Україна".

Про це повідомляється на сайті Офісу генпрокурора.

Колишньому народному депутату України та двом виконавцям обстрілу будівлі українського телеканалу повідомлено про підозру за фактом терористичного акту, - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, він в липні 2019 року організував обстріл офісу "112 Україна" з протитанкового гранатомета. Для цього Семенченко залучив двох учасників підпорядкованої йому ПВК - приватної військової компанії. Також ексдепутат організував передачу грошей для купівлі автомобіля, необхідного для вчинення злочину.

 За початковим задумом, біля офісу мали підірвати замінований автомобіль. Але пізніше було прийнято рішення обстріляти будівлю з гранатомета, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що під час проведення обшуків за місцем проживання організатора і виконавців злочину виявили та вилучили транспорт і засоби вчинення протиправних дій. Зараз вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу.

В самому релізі не називається ім'я організатора, але зазначається, що він вже є підозрюваним у кримінальній справі за фактом створення ПВК і з кінця березня перебуває під вартою. Тож мова йде про Семена Семенченка.


Контекст. 24 березня СБУ припинила діяльність воєнізованого формування, до організації якого начебто причетні колишній народний депутат Семен Семенченко (досьє Семенченко) та агент НАБУ Євген Шевченко. Зазначається, що до складу компанії входило понад 150 осіб, а сама організація діяла під прикриттям охоронних фірм і громадських організацій.

25 березня Служба безпеки України оприлюднила переписку нардепа попереднього скликання Семена Семенченка і агента НАБУ Євгена Шевченка, підозрюваних у постачанні військових товарів з російської Федерації.

26 березня Печерський районний суд Києва відправив під варту колишнього нардепа Семена Семенченка на 2 місяців без права внесення застави.

1