Семеро дітей отруїлися в оздоровчому закладі на Прикарпатті 

16 липня повідомлялося про п'ятьох постраждалих
Семеро дітей отруїлися в оздоровчому закладі на Прикарпатті 
Лікарня Фото: Anna Shvets з Pexels
18 Липня 2021, 11:12
читать на русском

Зросла кількість дітей, які потрапили до лікарні через отруєння у позаміському закладі оздоровлення та відпочинку ТОВ "Делюкс-Кідс-Карпати" в с. Татарів (Івано-Франківська область).

Як повідомляє головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області, у дітей діагностували гострий гастроентерит.

До інфекційного відділення Яремчанської ЦРЛ станом на 14:00 год. 17.07.2021 р. госпіталізовано 7 дітей віком до 16 років (16 липня повідомлялося про п'ятьох постраждалих ). Попередній діагноз потерпілих – гострий гастроентерит. Стан – легкого та середнього ступеня важкості, - йдеться у повідомленні.

Головне управління ДПСС в Івано-Франківській області проводить санітарно-епідеміологічне розслідування даного факту та здійснює позаплановий захід державного нагляду (контролю) у сфері безпечності харчових продуктів з проведенням лабораторних досліджень (відібрано на мікробіологічне дослідження 6 проб готових страв, 1 проба питної води, 7 проб харчової сировини, 14 змивів на кишкову паличку та 21 змив на патфлору).

Зазначається, що заклад реєстрований в єдиному державному реєстрі операторів ринку харчових продуктів.

Нагадаємо, 13 липня 16 працівників ТОВ "Глобинський м’ясокомбінат" поскаржилися на раптове погіршення стану здоров'я. З ознаками отруєння їх шпиталізували. Згодом голова Кременчуцької райдержадміністрації Олег Лєднік зазначив, що масове отруєння на м'ясокомбінаті у Полтавській області могло виникнути через випари фарби.

Читайте також