Шахтарі перекривають траси в Кіровоградській області - фото

Працівники уранодобувних шахт вимагають повернути їм зарплати
Шахтарі перекривають траси в Кіровоградській області - фото
Протести шахтарів Фото: Михайло Волинець у Facebook
22 Грудня 2020, 10:46
читать на русском

Працівники уранодобувних шахт у Кіровоградській області блокують траси з вимогою виплатити їм зарплатні борги. Про це повідомив народний депутат, голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець у Facebook.

Працівники уранодобувних шахт "Смолінської", "Новокостянтинівської" та "Інгульської" (ДП "СхідГЗК") продовжують блокувати рух трасами в Кіровоградській області, - повідомив він та опублікував фото з акцій протесту.

Волинець зазначив, що голова Кіровоградської ОДА Андрій Назаренко після вечірнього візиту до протестувальників зазначив, що, по-перше, змерз, по-друге, що президент доручив розрахуватись з боргами перед працівниками "СхідГЗК". Перший транш має зайти на підприємство сьогодні, ще два - протягом середи та четверга.

Читайте також

Депутат повідомив, що за його інформацією, 542 млн грн – другий транш на погашення зарплатної заборгованості перед гірниками держшахт, пішов на обласні відділення Держказначейства.

Протестувальники заявляють, що продовжуватимуть акцію протесту, доки перед ними повністю не розрахуються із зарплатними боргами, не виплатять 83 млн грн, доки підприємство не виведуть з режиму простою.

Нагадаємо, з 7 грудня структурні підрозділи ДП "СхідГЗК", 5000-тисячний трудовий колектив підприємства - переведені в режим простою. Через це працівники підприємства почали перекривати рух на трасах області.

Протестувальники пропускають спецтранспорт та маршрутні таксі міжміського сполучення.