Шантажують всю фракцію: частина "слуг народу" відкрито саботує заборону УПЦ МП

Ця група, за даними ЗМІ, шантажує всю фракцію
Головне
Шантажують всю фракцію: частина "слуг народу" відкрито саботує заборону УПЦ МП
Слуга народу (Фото: Фейсбук)
16 Жовтня 2023, 12:41
читать на русском

У фракції "Слуга народу" є група депутатів, яка відкрито саботує заборону УПЦ Московського патріархату.

Про це пише "Ліга.net" з посиланням на депутатку з "Голосу" Юлію Клименко та шістьох співрозмовників з СН, які побажали лишитись анонімними.

За даними ЗМІ, очолює групу, яка саботує законодавчі ініціативи проти УПЦ МП, заступник керівника фракції "Слуги народу" Артем Культенко. Крім того, до лідерів противників заборони Московського патріархату входить "слуга народу" Павло Халімон. Загалом, як зазначили в ЗМІ, завзято захищають УПЦ МП 10 членів фракції СН.

Журналісти хотіли взяти коментар з цього приводу у Культенка. Однак народний депутат не відповів на жоден дзвінок та повідомлення.

За словами джерел видання, Культенко і Ко злегка шантажують фракцію та погрожують перестати підтримувати важливі для "Слуги народу" законопроєкти, якщо заборону УПЦ МП внесуть на розгляд та проголосують. Також ця група депутатів, за даними ЗМІ, активно працює з рядовими "слугами", підбираючи для кожного індивідуальні меседжі.

"Тим, хто простіше, розповідають про гріхи та прокляття. Більш раціональним – про недостатню кількість священників у Епіфанія", – розповів LIGA.net один із керівників фракції.

Нагадаємо, ще минулого місяця глава ВР Руслан Стефанчук заявляв, нібито у Верховній Раді не знайдеться необхідних голосів для заборони діяльності Української православної церкви Московського патріархату. За словами спікера парламенту, він хоче вірити, що побачить 226 голосів, однак на той момент йшла внутрішня дискусія з цього приводу не лише всередині "Слуги народу", але й в інших партіях.

Однак 5 жовтня одна з ініціаторок заборони народна депутатка з фракції "Голос" Юлія Клименко повідомила, що назбирали 226 необхідних підписів.