Ще одне село евакуюють у Луганській області через масштабні пожежі

В населений пункт направили поліцію, швидкі і автобуси для евакуації
Ще одне село евакуюють у Луганській області через масштабні пожежі
Пожежа Фото: ДСНС
1 Жовтня 2020, 21:03
читать на русском

В результаті масштабних пожеж у Луганській області евакуюють село Олександрівка Новоайдарського району. Сильний вітер пішов у бік населеного пункту. Про це повідомив голова Луганської обласної державної адміністрації - керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай.

Як передає РБК-Україна, голова Новоайдарської РДА оголосив про евакуацію. У населений пункт направили поліцію, швидкі і автобуси для евакуації.

Будемо концентрувати всі сили, щоб відбити Олександрівку (від вогню - ред.). Сподіваємося, що за ніч всі населені пункти будуть локалізовані, а завтра приступимо до гасіння пожеж у лісах, - додав Гайдай.

Читайте також

Нагадаємо, 30 вересня на території Луганської області було зафіксовано 146 пожеж в природних екосистемах, які внаслідок сильного вітру з поривами до 28 м/с швидко розповсюдилися на значну площу. На ранок 1 жовтня ліквідовано 116 пожеж, продовжується гасіння 30-ти.

Найбільш складна ситуація відмічалася вздовж лінії розмежування на території Станично-Луганського, Новоайдарського, Сєвєродонецького районів. До зони ураження потрапив 31 населений пункт.

З небезпечної зони евакуйовано 120 людей.

Станом на 19:00 1 жовтня 2020 року кількість загиблих становить 11 людей, 17 постраждалих з опіками та отруєнням чадним газом доправлено до медзакладів для надання першочергової допомоги.

1