Ще одне подорожчання: НКРЕКП перегляне тариф на воду

Точні суми зростання тарифів поки що невідомі
Головне
Ще одне подорожчання: НКРЕКП перегляне тариф на воду
Вода з крана (Фото: Pexels)
10 Березня 2023, 18:47
читать на русском

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планує у березні включити до порядку денного свого засідання у формі відкритого слухання питання про встановлення тарифів на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення.

Про це повідомляє пресслужба НКРЕКП.

Зазначається, що наразі опрацьовується можливість встановлення тарифів на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення двома етапами: з 01.04.2023 та з 01.07.2023.

Регулятор зауважив, що проєкти тарифів на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення були ретельно перевірені, їх зміна відповідає вимогам чинного законодавства. З метою стримування фінансового навантаження на споживачів, та водночас для забезпечення їх якісними послугами Регулятором були мінімізовані витрати у структурі тарифів.

Нагадаємо,  в уряді розглядається кілька різних концепцій лібералізації ринку електроенергії. Найрадикальніша з цих концепцій передбачає встановлення ринкових цін. Інші передбачають різноманітні графіки підвищення цін для того, щоб пом’якшити наслідки таких підвищень для споживачів. Однак усі вони передбачають, що так чи інакше, але ціна на світло "підросте" мало не в 4 рази.

1