Ще три російські банки відключають від SWIFT у рамках шостого пакета санкцій ЄС

Представники банків країни-агресорки стверджують, що відключення від SWIFT не сильно вплине на їхню роботу
Ще три російські банки відключають від SWIFT у рамках шостого пакета санкцій ЄС
Сбербанк / Фото: Фото: inform.kz
14 Червня 2022, 10:33
читать на русском

Від 14 червня Європейський союз відключає найбільший російський банк Сбербанк, а також Россельхозбанк та Московський кредитний банк від міжбанківської системи SWIFT. Це відбувається у рамках шостого пакета санкцій ЄС.

Про це пише російська служба ВВС.

Для погодження цих санкцій проводилися тривалі та напружені консультації між європейськими лідерами. Вже наприкінці травня  основна частина обмежень набула чинності.

Як і раніше, представники російських банків стверджують, що відключення від SWIFT не сильно вплине на їхню роботу.

За інформацією росЗМІ, у Сбербанку заявили, що працюють у звичайному режимі, і відключення від SWIFT не змінює ситуації з міжнародними розрахунками.

Водночас у Московському кредитному банку кажуть, що операції всередині росії відбуватимуться у штатному режимі, але терміни проведення платежів за кордон можуть зростати.

У Россельхозбанку заявили, що у російській банківській системі створено необхідні умови для забезпечення безперебійної автономної роботи.

Раніше через санкції від SWIFT було відключено сім російських банків:  ВТБ, "Открытие", "Новикомбанк", "Промсвязьбанк", "Россия", "Совкомбанк" і ВЭБ ("Внешэкономбанк").

Нагадаємо, що 3 червня Європейський Союз остаточно схвали шостий пакет санкції проти росії.

Читайте також