Що приготувати з черемші: рецепти картоплі з песто та бутербродної намазки

Весняну черемшу можна споживати не лише у вигляді салату
Що приготувати з черемші: рецепти картоплі з песто та бутербродної намазки
23 Квітня 2024, 22:52
читать на русском

Рецепт картоплі з песто та намазки з черемші сподобаються всім прихильникам свіжих весняних рецептів та нових смаків. Готувати їх просто, а їсти - корисно.

Картопля з песто з черемші

Інгредієнти:

  • Картопля - 600 г.
  • Песто з черемші - 2-3 столові ложки.
  • Сіль, перець - до смаку.
  • Рослинна олія - 3-4 столові ложки.
  • Вершкове масло - 20-30 г.
  • Черемша - пучок.
  • Кеш'ю - жменька.
  • Сир - 100 г.
  • Лимон - половинка.

Картоплю приблизно однакового розміру відваріть в "мундирі" до готовності. Гарячу викладіть в форму для запікання і добре придавіть (приплюсніть) донцем стакана. Трошки присоліть, поперчіть, в серединку кожної картоплини викладіть приблизно по пів чайної ложки вершкового масла, зверху збризніть олією.

Поставте в розігріту до 220-230 С духовку на верхній ярус і запікайте до гарної хрумкої скоринки. Вийміть, змастіть по верху соусом песто з черемші й поверніть в духовку ще на 3-5 хв.

Для приготування песто помийте листя черемші, подрібніть кеш'ю, додайте плавлений або тертий м'який сир і лимонний сік.

Можна також приправляти таку картоплю часниковим соусом з сиром: декілька зубків часнику видавіть через часникодавку, змішайте з олією, додайте трошки води і солі та жменьку тертого сиру. Смачного!

Намазка-паста з черемші

Інгредієнти:

  • Яйця - 3 штуки.
  • Плавлений сир - 180 г.
  • Черемша - пучок.
  • Шпинат - жменя.
  • Сіль - до смаку.

Солодовий житній хліб або цільнозернові хлібці - для подачі.

Яйця відваріть круто, охолодіть та очистіть. Черемшу дрібно наріжте. Відкладіть 1 столову ложку нарізаної черемші для прикраси. Через м'ясорубку або за допомогою блендера перетворіть яйця, плавлений сир та черемшу на пасту. Додайте сіль до смаку, перемішайте до однорідності.

На хліб викладіть кілька листків шпинату, зверху намазку. Прикрасьте бутерброди дрібно нарізаною черемшею. Смачного!

Читайте також