Що робити, коли на морозі відключився телефон

Утеплені чохли та мінімізація розмов допоможуть уникнути проблем
Що робити, коли на морозі відключився телефон
Телефон / Фото: Pexels
20 Листопада 2023, 23:58
читать на русском

Взимку нерідко люди скаржаться на телефон, що часто відключається, що може сильно зіпсувати настрій.

Видання "Апостроф" розповідає, як можна впоратися із цією проблемою.

Річ у тому, що для портативної електроніки використовують літійні та літійполімерні акумулятори, які не можуть працювати при дуже високих або занадто низьких температурах, коли електроліт всередині них починає перегріватися або замерзати. Але це не діагноз і деякі правила допоможуть не залишатися без зв'язку навіть у люті морози.

Звичайно ж, найочевидніший спосіб – не використовувати свій гаджет на морозі. На вулиці у сильні морози не потрібно діставати телефон із сумки чи чохол. А сам чохол неодмінно має бути утепленим. Вибір – величезний.

Якщо потрібно обов'язково зателефонувати, не потрібно вести розмови по півтори години. Дзвінки повинні бути обмежені 3-5 хвилинами, а охочим використовувати смартфон для навігації потрібно обов'язково подбати про чохол та рукавички.

Також необхідно обов'язково уникати різких перепадів температур. Так, якщо телефон довго використовується на холоді, то йому потрібен час, щоб зігрітися. Швидкий перехід із морозу в тепле банківське відділення або нагрітий офіс може спричинити появу конденсату всередині будь-якої техніки. Зрозуміло, що телефон за це "дякую" не скаже.

Про те. як уберегти свій смартфон від шахраїв, читайте тут.

Читайте також

1