Що робити, якщо банкомат не видав гроші через відключення світла

Відключення світла впливає практично на усі сфери життя
Що робити, якщо банкомат не видав гроші через відключення світла
банкомат (Фото: gazette)
2 Червня 2024, 18:22
читать на русском

В умовах частих відключень електроенергії українці змушені стикатися з проблемою, коли банкомат списав гроші, але їх не видав.

Проте у такому разі не варто хвилюватися. Гроші можна повернути, якщо знати, як правильно діяти у таких ситуаціях. Парламент.UA розповідає про кроки, які слід виконати, якщо банкомат не видав гроші:

  1. Зателефонуйте на гарячу лінію вашого банку, повідомте про проблему та залиште заявку на повернення коштів. Вам може бути потрібно надати оператору номер термінала/банкомату, адресу, суму та час, коли ви намагалися здійснити операцію.
  2. Зачекайте, коли вашу заявку буде опрацьовано. Після перерахунку грошей у терміналі, кошти мають повернутися на ваш рахунок. Якщо апарат відключився після замовлення готівки, але не видав її, гроші зазвичай повертаються на рахунок протягом 15 хвилин.
  3. Ви можете звернутися до відділення банку. Якщо кошти списано, але не видано, ви можете оскаржити операцію у відділенні банку. Після перевірки транзакції списану суму повернуть на ваш рахунок.

Пам'ятайте, що в умовах відключень електроенергії українські банківські системи можуть працювати з перебоями, тому підготуйтеся до можливих затримок. У разі виникнення подібної ситуації, зберігайте спокій та дотримуйтесь вказаних кроків для розв'язання проблеми.

Про те, що робити, коли банкомат "проковтнув" картку, читайте за посиланням тут.

Читайте також