Без світла: де зняти готівку, якщо не працюють банкомати

Експерти радять тримати вдома готівку з розрахунку на тиждень
Без світла: де зняти готівку, якщо не працюють банкомати
2 Грудня 2022, 17:34
читать на русском

Через часті та тривалі відключення світла в українців виникли труднощі зі зняттям готівки в банкоматах, а крім того, є випадки, коли через перебої з електрикою, вони "з'їдають" гроші клієнтів.

Якщо банкомати не працюють, зняти гроші (до 6 тисяч гривень) можна на касах великих торгових мереж. Наприклад, це можна зробити в таких магазинах: АТБ-маркет, Сільпо, Фора, FOZZY, VARUS, NOVUS, ROSHEN, Лоток, "Thrash!", "Точка", Сім23, EVA та інших.

Крім того, нещодавно великі банки збільшили ліміт зняття готівки у банкоматах – ПриватБанк – 20 тисяч гривень, Ощадбанк – 50 тисяч гривень. Також скасовано будь-які комісії для платіжних карток інших банків, коли люди знімають гроші з карток інших банків у їхніх банкоматах.

Спеціалісти також радять українцям мати хоча б мінімальну кількість готівки, щоби прожити тиждень. Хоча безготівковий розрахунок це дуже зручно, але за умов, коли ворог робить енергетичний терор, краще перестрахуватися.

Системні банки вже визначили перелік 760 чергових відділень у Києві та 275 – у населених пунктах 22 областей. Дізнатися, де розташоване найближче відділення, можна за посиланням.

Нагадаємо, у пунктах незламності планують встановити банківські термінали. "Ощад" і "Приват" уже запровадили "національний роумінг" — однакові тарифи для усіх карток, незалежно від того, чий ви клієнт.

Читайте також

1