В ОП відповіли, чи треба виїжджати українцям через ймовірність блекауту

У випадку подальших ракетних ударів електрику обіцяють лагодити максимум за 2-3 дні
Головне
В ОП відповіли, чи треба виїжджати українцям через ймовірність блекауту
Свічки (Фото: 5.ua)
21 Листопада 2022, 18:38
читать на русском

Заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко запевнив, що українцям не треба виїжджати з країни через можливий блекаут по всій Україні, оскільки сподівається, що загального блекауту не буде.

Про це він сказав у ефірі програми Факти ICTV.

"Ми вже проходили багато різних сценаріїв, вони були протягом останнього місяця. Я хотів би відразу всіх заспокоїти – виїжджати з країни точно нікуди не треба... Не буде в нас такого загального, сподіваємося, блекауту по всій країні, так, можливі відключення, так, вони можливі не тільки на годину або дві, але це вже пройдені етапи того, як ми це лагодимо", – сказав Тимошенко.

За його словами, є розуміння, що "в будь-якому випадку працює і ДСНС, працює обласна влада для того, щоб розгортати пункти незламності, пункти обігріву, а паралельно працюють енергетики для того, щоб протягом доби, двох, трьох, лагодити енергетику".

"Все залежить від ситуації, дійсно, по ракетних обстрілах, я думаю, що це розуміє кожен українець. Але в будь-якому випадку ми в своїй країні, виїжджати нікуди не треба, все полагодимо і все стабілізуємо", – запевнив заступник керівника ОП.

Нагадаємо, масштабні руйнування енергооб’єктів України, завдані російським агресором 15 та 17 листопада, спричиняють довгострокові відключення електроенергії, які можуть тривати по декілька днів.

Читайте також

1