Що відомо про суддю, який засудив Стерненка: квартира у Криму і погруддя Сталіна

Раніше Попревич виправдав міліціонера, який катував людей
Що відомо про суддю, який засудив Стерненка: квартира у Криму і погруддя Сталіна
Суддя Віктор Попревич Фото: скрін з відео каналу STERNENKO
23 Лютого 2021, 14:21
читать на русском

Суддя Віктор Попревич, який засудив активіста Стерненка до семи років ув'язнення, раніше повністю виправдав міліціонера, який катував людей.

Про це йдеться у розслідуванні фундації DEJURE.

За інформацією DEJURE, суддя Приморського районного суду Одеси Віктор Попревич свого часу оголосив про можливість звільнення під невелику заставу директора дитячого табору "Вікторія", де 2017 року сталася пожежа, в якій загинули троє дітей.

Також повідомляється, що свого часу цей суддя закрив резонансну справу за керування автомобілем під дією алкоголю проти голови Одеського окружного адміністративного суду Олега Глуханчука.

Суддя Попревич закрив справу проти нього "у зв'язку з відсутністю події адміністративного правопорушення", - йдеться у повідомленні.

DEJURE зазначає, що свого часу суддя Попревич "забув" задекларував автомобіль та квартиру дружини в Криму.

Читайте також

Тим часом проєкт об’єднання "Автомайдан" PROSUD повідомляє, що "Віктор Попревич має славу одного з найодіозніших суддів Донецька".

2009 року суддя "прикрасив" свій будинок у Донецьку за адресою вул. Олімпійська, 15А бюстами Сталіна та Леніна, зазначивши при цьому назву вулиці на своєму будинку як "Тупик Коммунизма", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, сьогодні, 23 лютого, суд в Одесі призначив активісту Сергію Стерненку 7 років та 3 місяці ув’язнення з конфіскацією половини майна. Його засудили за нібито викрадення депутата Комінтернівської районної ради Одеської області Сергія Щербича у квітні 2015 року (Стерненко стверджує, що не міг брати участь у викраденні, оскільки його у той час не було в Одесі).

Після вироку суду Стерненко повідомив, що буде подавати апеляцію.

1