Щоби було тепло: як підготувати батареї до зими

Для цього потрібно дотримуватися деяких рекомендацій.
Щоби було тепло: як підготувати батареї до зими
батарея
10 Листопада 2023, 21:55
читать на русском

Українці почали готуватися до зими, яка може виявитися важчою, ніж торішня. Наші громадяни почали робити запас продуктів та утеплювати житло.

Для того, що під час опалювального сезону у квартирі було тепло, також необхідно правильно підготувати батареї. Як це зробити – пише видання Факти ICTV.

Чи треба мити батареї

Перед початком опалювального сезону потрібно як слід підготувати батареї. Для цього їх варто ретельно почистити та помити.

Цю процедуру слід проводити кожного року, оскільки пил і бруд, які осідають на елементах обігріву, перешкоджають повноцінній віддачі тепла.

Пил, що збирається на батареях, підніметься в повітря. Дихати таким повітрям стає небезпечно, оскільки вдихання пилу може викликати алергію та інші хвороби органів дихання.

Як правильно підготувати батареї до зими

Для цього потрібно провести їх очищення у кілька етапів:

Щоб не розносити пил по усій квартирі, використовуйте пилосос із пласкою насадкою (або взагалі без насадки). Так можна прибрати перший шар пилу.

Застеліть на підлогу шматок поліетилену або ганчірку, щоб брудна вода не капала.

У відро чи миску наберіть теплої води та додайте кілька крапель мийного засобу. Намочіть у розчині йоржик, а потім пройдіться ним між чавунними секціями. Окремі плями відмийте за допомогою ганчірки.

Після миття, батарії слід протерти сухою ганчіркою. Якщо на батареях є застарілі плями, їх потрібно спочатку замочити. Всі брудні сліди змити ганчіркою, замоченою у мийному розчині.

Слід зазначити, що не усі мийні засоби підійдуть для очищення батарей. Занадто агресивна хімія може стати причиною пошкодження фарби на радіаторі. Тому слід уникати фосфатних і хлоровмісних речовин.

Читайте також