Щось пішло не так: замість обіцяних холодів в Україні потепліє до майже 30 градусів

Синоптик Наталка Діденко каже. що давно не пам`ятає таких різких перепадів температур
Щось пішло не так: замість обіцяних холодів в Україні потепліє до майже 30 градусів
Осінь, погода (Фото: Парламент.ua)
19 Жовтня 2023, 15:39
читать на русском

Обіцяних синоптиками холодів і мокрого снігу цими вихідними в Україні не буде. Натомість тепер українцям передбачають потепління мало не до плюс 25, а на півдні - до 30 градусів!

Про це повідомила синоптик Наталка Діденко у Facebook.

За її даними, ще вчора серйозні прогностичні центри давали на 21 жовтня на півночі та заході України мокрий сніг та посилену "холодяку".

"А вже сьогодні уточнили прогноз. І що? У суботу ніякого тобі снігу і, навпаки, підвищення температури повітря до неймовірних "градусів", - розповіла вона.

Зокрема, за даними Діденко, очікується +15...+19 градусів, у центрі до +18...+23 градусів, а на півдні - до +25....+30 градусів.

Синоптик зізналась, що таких "стрибків" давно не пам'ятає, але має пояснення.

"Ми якраз перебуватимемо на лінії розподілу холодного та теплого повітря. І ця межа надто тонка, щоб ідеально та ще й завчасно спрогнозувати її "гойдання", - пояснила вона.

Нагадаємо, за попередніми прогнозами ресурсу wisemeteo, зима 2023-2024 у Києві не буде особливо відрізнятися температурними показниками від торішнього сезону. Середня температура взимку в Києві буде становити 0 градусів, як і минулого року. Сильних снігопадів також не передбачається, хоча цього року очікується 38 днів з опадами (минулого року було 30).

Читайте також

1