Шкарлет назвав кількість українських учнів, які через війну перебувають за кордоном

Важливо
Понад тисяча шкіл України перебуває під російською окупацією
Важливо
19 Червня, 18:25

Від початку повномасштабної війни і до сьогодні 651 тис. дітей шкільного віку виїхала за межі України, а під російською окупацією опинилися 1 174 школи.

Про це повідомив міністр освіти і науки Сергій Шкарлет в інтервʼю ​​"Суспільному".

Він нагадав, що від 24 лютого було оголошено вимушені канікули на два тижні. Вже з 14 березня МОН поширило рекомендаційний лист і майже 12 800 шкіл розпочали навчання.

Так, в змішаному режимі. Були регіони, в яких взагалі не можна було організовувати освітній процес. Це прифронтові області. Але навіть на окупованих територіях ми все одно розпочали роботу, - зазначив міністр.

За його словами, у тимчасово окупованому Херсоні із 60 директорів шкіл тільки двоє погодились працювати з окупантами.

Більшість шкіл все одно будуть продовжувати освітній процес за українськими стандартами. Ми на зв'язку з освітянами, з директорами обласних департаментів освіти, в тому числі й по військових адміністраціям, де є тимчасово окуповані території. Намагаємось напрацювати такий механізм, який би зробив освітній процес безпечним, - сказав Шкарлет.

Шкарлет додав, що на сьогодні 29 закладів вищої освіти, 40 закладів фахової передвищої освіти й 65 відокремлених структурних підрозділів переїхали з тимчасово окупованих територій, або з місць, де ведуться активні бойові дії.

Нагадаємо, що міністр освіти й науки України Сергій Шкарлет пояснив, чи вистачить вчителів для навчання з 1 вересня. Оскільки значна частина освітян через війну виїхали за кордон, а частина залишились на окупованих територіях.

Читайте також