Шкарлет назвав кількість українських учнів, які через війну перебувають за кордоном

Понад тисяча шкіл України перебуває під російською окупацією
Важливо
Шкарлет назвав кількість українських учнів, які через війну перебувають за кордоном
Школа Фото: Pexels
19 Червня 2022, 18:25
читать на русском

Від початку повномасштабної війни і до сьогодні 651 тис. дітей шкільного віку виїхала за межі України, а під російською окупацією опинилися 1 174 школи.

Про це повідомив міністр освіти і науки Сергій Шкарлет в інтервʼю ​​"Суспільному".

Він нагадав, що від 24 лютого було оголошено вимушені канікули на два тижні. Вже з 14 березня МОН поширило рекомендаційний лист і майже 12 800 шкіл розпочали навчання.

Так, в змішаному режимі. Були регіони, в яких взагалі не можна було організовувати освітній процес. Це прифронтові області. Але навіть на окупованих територіях ми все одно розпочали роботу, - зазначив міністр.

За його словами, у тимчасово окупованому Херсоні із 60 директорів шкіл тільки двоє погодились працювати з окупантами.

Більшість шкіл все одно будуть продовжувати освітній процес за українськими стандартами. Ми на зв'язку з освітянами, з директорами обласних департаментів освіти, в тому числі й по військових адміністраціям, де є тимчасово окуповані території. Намагаємось напрацювати такий механізм, який би зробив освітній процес безпечним, - сказав Шкарлет.

Шкарлет додав, що на сьогодні 29 закладів вищої освіти, 40 закладів фахової передвищої освіти й 65 відокремлених структурних підрозділів переїхали з тимчасово окупованих територій, або з місць, де ведуться активні бойові дії.

Нагадаємо, що міністр освіти й науки України Сергій Шкарлет пояснив, чи вистачить вчителів для навчання з 1 вересня. Оскільки значна частина освітян через війну виїхали за кордон, а частина залишились на окупованих територіях.

Читайте також