Шкарлет пояснив, чи вистачить вчителів для навчання з 1 вересня

26 тисяч українських освітян виїхали за кордон через війну
Важливо
Шкарлет пояснив, чи вистачить вчителів для навчання з 1 вересня
Сергій Шкарлет
9 Червня 2022, 14:44
читать на русском

Міністр освіти й науки України Сергій Шкарлет пояснив, чи вистачить вчителів для навчання з 1 вересня. Оскільки значна частина освітян через війну виїхали за кордон, а частина залишились на окупованих територіях.

Про це Шкарлет сказав в етері "Сніданку з 1+1".

За його словами, 26 тисяч українських вчителів виїхали за кордон, але усі вони залучені до освітнього процесу. Більшість з них - до країн Європейського союзу.

Шкарлет наголосив, що вони задіяні як волонтери в освітньому процесі в тих країнах, де вони перебувають. Також ніхто не скасовував дистанційне навчання, тому вчителі можуть навіть з-за кордону працювати онлайн зі своїми учнями.

Вони задіяні до суботніх шкіл, так званих освітніх хабів, де наших українських дітей додатково занурюють в українську мову, українську культуру, українську історію, - сказав він.

Крім цього, головним завдання МОН та в цілому країни Україна є наших всіх громадян - і дітей, і батьків, і всіх наших українців додому.

Також Шкарлет зазначив, що наразі в Україні 87 тисяч внутрішньо переміщених дітей. Вони могли обрати будь-яку школу за місце свого перебування.

Міністр освіти наголосив, що браку вчителів на початок навчального року не спостерігається.

Раніше Шкарлет закликав українських педагогів не працювати на окупанта, а викладати онлайн. Так він прокоментував продовження навчального року росіянами у Маріуполі.

Читайте також

1